Quantcast
Channel: Alimentación – Ferran Sala
Viewing all articles
Browse latest Browse all 494

La mala olor que se sent a Barcelona prové dels fems que s’estan abocant al Parc Agrari del Baix Llobregat

$
0
0

ELS FEMS FRESCOS FAN PUDOR I NO SERVEIXEN PER DONAR VIDA ,SOLS ELS COMPOSTATS DURAN SIS MESOS ECOLÓGICAMENT ,NO FAN PUDOR I ESTAN PREPARATS PER SER ENTERRATS I DONAR BON ALIMENT A LES PLANTES

La mala olor que se sent a Barcelona prové dels fems que s’estan abocant al Parc Agrari del Baix Llobregat

Protecció Civil ha rebut una dotzena de trucades al 112 aquest dimecres preguntant sobre la fortor que s’ha escampat a la ciutat

«Una onada de pudor» s’escampa per Barcelona i per Twitter

Redacció | 18/11/2015 a les 17:03h
La mala olor que se sent a Barcelona prové de fems que s’estan abocant al Parc Agrari del Baix Llobregat, al Prat. Segons han explicat fonts del Departament de Territori a NacióDigital tot apunta que el focus és una finca d’unes quatre hectàrees del Prat que aquesta tarda ha abonat els camps. Protecció Civil ha rebut una dotzena de trucades al 112 aquest dimecres preguntant sobre la fortor que s’ha escampat a la ciutat.

Els usuaris de Twitter també n’han alertat. El rebombori a la xarxa ha començat a créixer després que el programa Versió RAC1 hagi fet una crida animant els ciutadans a explicar si notaven mala olor a la seva ciutat a través de l’etiqueta #onadadepudor.

La Guàrdia Urbana ha revisat el sistema de clavegueram de la ciutat i ha descartat cap anomalia. Poc després l’Ajuntament ha negat que l’olor provingués del port.

http://www.naciodigital.cat/noticia/98390/descobert/origen/onada/pudor/barcelona

 Per abonar la terra: puc fer servir qualsevol tipus de fem o residu orgànic? Puc fer servir adobs minerals?

Mantenir un terra viu i fèrtil es la base de l’agricultura ecològica. L’aport de matèria orgànica es imprescindible per assolir aquest objectiu. Els fems i el compost són els materials més àmpliament aplicats. La procedència dels fems ha de ser preferentment de ramaderia ecològica. La poca disponibilitat obliga sovint a haver de fer servir fems de ramaderia convencional no intensiva que compleixin uns requisits.

A la pràctica no es possible fer servir ni gallinassa provinent de granges de gallines ponedores en bateria ni fems de conills ja que es tracta de bestiar que esta engabiat i no toca a terra . En qualsevol cas, només es podran fer servir si prèviament  es fan compostar un mínim de 6 mesos. El compost si es pot fer a la mateixa finca millor. Al mercat hi ha molts compost i adobs orgànics comercials elaborats amb materials d’origen vegetal i/o animal. Uns quants ja estan orientats al mercat de productors ecològics i venen avalats per entitats certificadores reconegudes.

Hi ha també al mercat una àmplia gama de fertilitzants líquids utilitzables en agricultura ecològica.  Sempre es convenient abans d’adquirir un fertilitzant comercial demanar al CCPAE si es pot utilitzar sense restriccions.

No cal oblidar l’adob en verd, una pràctica bàsica en el manteniment i la millora de la fertilitat del sòl en agricultura ecològica. Sobre els adobs minerals els que són d’origen natural (sulfats de potassa i magnesi, etc.) si que es poden fer servir. L’objectiu de la seva aplicació ha de ser fonamentalment la correcció de carències del sòl.

http://www.hortec.org/static/web/cat/adv_02quecal.htm


Viewing all articles
Browse latest Browse all 494

Latest Images

Trending Articles